
HOT CORN
Chipsy kukurydziane o smaku ostrej papryki.
kukurydza, olej rzepakowy [olej rzepakowy, przeciwutleniacze (ekstrakty z rozmarynu, kwas askorbinowy, mieszanina tokoferoli, kwas cytrynowy)], serwatka w proszku z mleka, sól, cebula w proszku, czosnek w proszku, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), papryka w proszku, chlorek potasu, aromaty, mielony kmin rzymski, barwnik (ekstrakt z papryki), papryka chilli w proszku, preparat serwatkowy z mleka, regulator kwasowości (kwas jabłkowy). Produkt może zawierać soję, pszenicę i inne zboża zawierające gluten.
Średnia wartość odżywcza | 100 g | 30 g** | proc.*30 g** |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2011 kJ 480 kcal |
603 kJ 144 kcal |
7% |
Tłuszcz | 23 g | 6,8 g | 10% |
w tym kwasy nasycone | 2 g | 0,6 g | 3% |
Węglowodany | 60 g | 18 g | 7% |
w tym cukry | 4,3 g | 1,3 g | 1% |
Błonnik | 5,7 g | 1,7 g | |
Białko | 6,5 g | 2,0 g | 4% |
Sól | 1,3 g | 0,40 g | 7% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
** Opakowanie 100 g zawiera 3-4 porcje, opakowanie 180 g zawiera 6 porcji.